Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


poihtesΠαραδοσιακά, το τέλος της χρονιάς είναι καιρός για στοχασμό, περισυλλογή και ανασκόπηση. Σκέφτηκα λοιπόν ότι δεν θα ήταν άτοπη και μία… δημοσκόπηση!

Ποια να είναι άραγε τα είκοσι καλύτερα ποιήματα που γράφτηκαν στα ελληνικά κατά τα τελευταία διακόσια περίπου χρόνια;

Ομολογουμένως ο αριθμός είκοσι είναι συμβατικός, αν όχι αυθαίρετος, αλλά κάπου έπρεπε να σταματήσουμε! Στο γκάλοπ που ακολουθεί συγκεντρώνονται 170 περίπου υποψηφιότητες. Συμπεριλαμβάνονται τα ποιήματα εκείνα που κατά τη γνώμη μου διαβάστηκαν και αγαπήθηκαν περισσότερο από κοινό και ειδικούς.

161Προσπάθησα να είμαι όσο το δυνατόν αντιπροσωπευτικότερος, αλλά σίγουρα έχουν παραλειφθεί πολλά σπουδαία έργα. Γι᾽ αυτό τον λόγο η δημοσκόπηση σας επιτρέπει να προσθέσετε και μία ακόμη δική σας υποψηφιότητα που δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο. Μπορείτε να το κάνετε συμπληρώνοντας το κουτάκι “Other” κάτω-κάτω.

Έχετε το δικαίωμα να ρίξετε στην ψηφιακή μας κάλπη από μία (1) μέχρι πενήντα (50) ψήφους. Λάβετε υπόψιν όμως ότι, από τη στιγμή που θα αποσταλούν οι ψήφοι σας, το σύστημα δεν σας επιτρέπει να ψηφίσετε ξανά.

Με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας σας θα μπορείτε να δείτε πώς διαμορφώνονται τα αποτελέσματα μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο.

Η δημοσκόπηση θα μείνει ανοιχτή για ένα μήνα. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Ιανουάριο!

poihtes2