Η ΑΦΕΓΚΙΑ ΜΟΥ

Γεννήθηκα στις 4 Απριλίου 1975. Κατάγομαι από τα χωριά Άγιος Επίκτητος και Κλεπίνη της Κερύνειας, τα οποία από τις 28 Ιουλίου 1974 προστατεύονται από το τουρκικό ειρηνευτικό σώμα που σταθμεύει στην Κύπρο προσωρινά εδώ και σαράντα χρόνια. Οι δυο γιαγιάδες μου, η Αγάπη και η Ελένη, θα ήθελαν να ζήσουν όλη τους τη ζωή στα δυο αυτά χωριά αλλά πέθαναν παραθερίζοντας στην τερπνή Λευκωσία και αναμένοντας τη λήξη της ειρηνευτικής επιχείρησης.

Έχω ένα γιο εφτά χρονών, φασίστα εθνικιστή, κι έναν ακόμη καθ’ οδόν, πιθανότατα νεοκύπριο.

Σπούδασα φιλόλογος και σήμερα με δουλεύει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Μου αρέσει το μπάσκετ, αν και η σχέση μας είναι πια πλατωνική. Αγαπώ και τη λογοτεχνία, αν και αυτή δεν ανταπέδωσε ποτέ τα αισθήματά μου. Στον ελεύθερο χρόνο μου δουλεύω.

52 thoughts on “Η ΑΦΕΓΚΙΑ ΜΟΥ”

  1. Γεωργία Αντωνίου said:

    Αγαπητέ Αντώνη σε χαιρετώ. Ονομάζομαι Γεωργία Αντωνίου και είμαι φιλόλολογος. Φέτος αναλάβαμε μαζί με μια άλλη συνάδελφο τη θεατρική παράσταση του σχολείου. Θα ήθελα αν σου είναι εύκολο,να μου προτείνεις έργα που να αποκρίνονται σε παιδιά γυμνασίου, κυπριακά,ελληνικά, ξένα . Το καλό είναι ότι φέτος έχουμε πολλά παιδιά που ενδιαφέρονται για το θέατρο. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.😊

    Like

    • Αγαπητή Γεωργία, συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας να αναλάβετε τη θεατρική ομάδα! Θα σου πρότεινα να δοκιμάσετε τις “Νεφέλες” του Αριστοφάνη. Τα δύο χρόνια που το έργο διδάχτηκε στην Γ´ Γυμνασίου (δεν ξέρω αν το πρόλαβες), οι μαθητές και το κατάλαβαν και το αγάπησαν. Η διδασκαλία του δεν είναι ιδιαιτέρως απαιτητική.

      Αν θέλτε κάτι πιο σύγχρονο, θα πρότεινα τα κλασικά “Το νερόν του δρόπη” και “Το γατάνιν” του Μιχάλη Πασιαρδή. Το πρώτο έχει οικολογική χροιά και θα αρέσει. Το δεύτερο είναι κοινωνικο-πολιτικό και σχετίζεται με το 1974.

      Like

  2. georgia said:

    Γεια σου Αντώνη, με λένε Γεωργία Τσαγκαράκη, ειμαι ηθοποιός και καθηγητρια υποκριτικής με ειδίκευση ,αν θες, στην τραγωδία.Σκέφτομαι να κάνω τώρα ενα διδακτορικό ,μαλλον εξω, πάνω σε κάτι σχετικο. Μου αρεσει ο τροπος που γραφεις και η ακριβεια των πληροφοριών. Thank you for your help.

    Liked by 1 person

  3. ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΟΛΥΜΕΡΟΥ, said:

    Λυπάμαι για το προ ολίγου ολίσθημα στο όνομά μου, το οποίο κανονικά μόνη μου (η αφεγγιά μου) καταρχήν πρέπει να προφυλάσσω
    Καλλιόπη Πολυμέρου

    Liked by 1 person

  4. ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΟΛΥΜΕΡΟΥ, said:

    Αγαπητέ κύριε Πετρίδη, Συγχαρητήρια για το εξαιρετικό σας Ιστολόγιο, και τη σκέψη και δράση μέσα από αυτό. Λυπάμαι που ο χρόνος με στενεύει και δεν προλαβαίνω ούτε να το ψάξω όσο θα ήθελα ούτε να το αξιοποιήσω όσο θα μπορούσα. σας ευχαριστώ πάντως που υπάρχετε και καλύπτεται αρκετά από όσο βλέπω τα ενδιαφέροντά μου.
    Πόπη Πιλυμέρου

    Liked by 1 person

  5. Νώντας Γαζής said:

    Αγαπητέ κ. Πετρίδη, θα ήθελα πρώτα και κύρια να σας συγχαρώ για το εντυπωσιακό πραγματικά Ιστολόγιό σας! Ασχολούμαι από μικρό παιδί με το πρόβλημα της Ομηρικής Ιθάκης. Κατάγομαι από τη Λευκάδα όπου στο Αρχοντικό του Παπού μου φιλοξενήθηκε ο W. Dorpfeld από το 1900-1904 και μετά κατέβηκε στο Νυδρί, ώσπου τον επισκέφθηκε ο Κάϊζερ της Γερμανίας και αμέσως μετά του έστειλε χρήματα και αγόρασε ένα οικόπεδο στην Αγ. Κυριακή (ακρωτήρι μπροστά στο Νυδρί, όπου και τάφηκε το 1940), όπου δημιούργησε ένα πέτρινο Μουσείο και του έστειλε και ένα Λυόμενο σπίτι, όπου και διέμενε! Άφησε λοιπόν στον Παππού μου κάποιες εργασίες του, μία στα Ανάμεικτα Περρώ των Παρισίων και μία στον Μεγάλο Ελληνιστή Φιλόλογο Φον Βιλαμόβιτς Μέλεντορφ, οι οποίες από τότε που τις μελέτησα στα πρώτα Γυμνασιακά μου χρόνια με έπεισαν ότι η Λευκάδα είναι η Ομηρική Ιθάκη. Έκτοτε έχω μελετήσει σχεδόν τους πάντες, Αρχαίους Έλληνες και Λατίνους, καθώς και όψιμους Ερευνητές από τον 18ο αιώνα που πάμπολοι έκτοτε ασχολήθηκαν με το αντικείμενο, περιηγητές, Φιλόλογοι, Αρχαιοδίφες Γερμανοί, Άγγλοι Αμερικάνοι, και αρκετοί Έλληνες, οι οποίοι όμως άπαντες απορρίπτουν την Λευκάδα από τα 4 νησιά του Βασιλείου του Λαέρτη και του Οδυσσέα. Ισχυρίζονται ότι η Λευκάδα ήταν ανέκαθεν ακρωτήρι της Ακαρνανίας και δημιούργησαν οι Κορίνθιοι ένα Δίαυλο για να περνούν τα πλοία από κει για Ιταλία, ώστε να αποφεύγουν το δύσκολο πέρασμα του Λευκάτα και για ένα επιπλέον λόγο ότι εκεί παραφύλαγαν οι Τάφιοι Ληίστορες! Αυτή ήταν η άποψη του Στράβωνα η οποία σήμερα έχει καταπέσει από όλες τις Γεωλογικές και τις Σεισμολογικές Επιστήμες. Εδώ όμως η Επιστήμη το αναιρεί αυτό και δέχεται ότι ο Πορθμός των 22.500 στρ. δεν ήταν δημιούργημα των Κορινθίων αλλά ήταν η επαναφορά των υδάτων στην παλιά τους θέση που είχε κατέβει αρκετά με την δημιουρία των παγετώνων της Βλ θάλασσας. ΤΟ 10.000 π.Χ. έλυωσαν οι Πάγοι στη Β. θάλασσα, οπότε νησιοποιήθηκε η Αγγλία, που συνδέονταν με τις Κάτω Χώρες, ανέβηκε η στάθμη του Ατλαντικού αρκετά μέτρα, υπερπήδησε το πέρασμα του Γιβραλτάρ που ένωνε την Ισπανία με το Μαρόκο και μετετράπη η Μεσόγειος από λίμνη σε θάλασσα και μάλιστα υψώθηκε περίπου γύρω στα 200 μέτρα. Θα ήθελα να μου επιτρεψετε αν δεν σας ενοχλεί, στα Εισαγωγικά του προς έκδοση Βιβλίου που ετοιμάζω, να χρησιμοποιήσω αυτούσια και επώνυμα μία εργασία που αναρτήσατε στο διδίκτυο με τον τίτλο “Για το ομηρικό έπος και την Οδύσσεια: λίγα εισαγωγικά”! Σαφέστατα θα αναφερθείτε και επώνυμα και το site σας αποπου η αντιγραφή https://antonispetrides.wordpress.com/2012/01/28/homericepic_intro/
    Πιστεύω ότι από όλες τις εργασίες που έχω διαβάσει και μελετήσει για τον Όμηρο η πλέον λογική και κατάλληλη για την εργασία μου και το Βιβλίο που σκέφτομαι να εκδώσω, είναι αυτή η μονογραφία σας! Θα σας ήμουν υπόχρεως! Περιμένω την απάντησή σας!!! Σας ευχαριστώ που με ανεχθήκατε!!!

    Like

  6. Αγγελική Καλλιάνου said:

    Ευχαριστώ πολύ….πολύτιμο αυτό που κάνετε!
    Αγγελική Καλλιάνου
    Πτυχιούχος Ελληνικού πολιτισμού (ΕΑΠ)
    Πτυχιούχος τμήματος θεατρικών σπουδών Ναυπλίου

    Liked by 1 person

  7. Πάνος Πανουργιάς said:

    συγχαρητήρια για το ιστολόγιο σας !!! είναι μιά όαση στην έρημο (πολλά λόγια, λίγη ΓΝΩΣΗ) του ίντερνετ

    Πάνος Πανουργιάς
    Γαστρεντερολόγος
    Φοιτητής ΕΑΠ (Ελληνικό Πολιτισμό)

    Liked by 1 person

  8. Μάριος κ Δαμασκηνός said:

    Αν και για αρκετό καιρό ακολουθώ τις “οδηγίες” σου και ακόμα τυγχάνει να είμαστε και συντοπίτες δεν έτυχε καμία φορά να μελετήσω τον ιστότοπο σου. Σήμερα αφού εργάζομαι, όπως λες και εσύ, στο λεύθερο χρόνο, μελέτησα την εισαγωγή σου στην αφεγκιά σου και το βρίσκω έξοχο.

    Liked by 1 person

  9. Αγαπητέ κύρια Πετρίδη συγχαρητήρια για την ποιότητα των αναρτήσεών σου. Ζητώ συγνώμη που από την εκτίμηση της ποιότητας αυτής κινούμενος συχνά δανείζομαι κάποια και την παρουσιάζω στους φίλους μου. Με εκτίμηση και καλή συνέχεια!

    Liked by 1 person

  10. ελενα κωνσταντινου said:

    ΚΥΡΙΕ ΠΕΤΡΙΔΗ ΔΙΔΑΣΚΩ Α ΚΑΙ Β ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΕΤΟΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΨΑΧΝΩ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΗΠΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    Liked by 1 person

    • Έλενα, προτείνω αποσπάσματα π.χ. από “Την ιστορία ενός αιχμαλώτου” του Στρατή Δούκα και από την “Κάθοδο των Εννιά” του Θανάση Βαλτινού. Δες και τη σχετική ανάρτηση στο blog μου για βοήθεια: https://antonispetrides.wordpress.com/2015/01/18/valtinos/

      Like

      • ελενα κωνσταντινου said:

        Ευχαριστω πολυ κυριε πετριδη, την καθοδο των εννια θα την χρησημοποιησω και στην διδαδκαλια των a level παραλληλα με τον ιωαννου. Ευχαριστω και παλι.

        Like

      • Μπορείς επίσης, αν θες να φέρεις τα παιδιά σε πεαφή και με κάτι πιο σύγχρονο, να κοιτάξεις συγκριτικά τα “Ανεμώλια” του Ζουργού και “Τα παιδιά του Οδυσσέα” του Φακίνου.

        Like

  11. Rodi de Fuca said:

    Συμπτωματικά κάποιος αναγνώστης του μπλογκ σου ανέβασε ένα σχετικό δοκίμιο για την Οδύσσεια. Αναγνώρισα ότι θα μας ήταν θετικό να σε είχαμε μαζί μας και πιθανώς και για σένα να ήταν το ίδιο θετικό να αισθανθείς μέρος αυτής της μεγάλης οικογενείας που έχει κτίσει ο Μέντωρ (Νίκος Καμπάνης) και λέγεται Ομηρική Ιθάκη. Με αυτό ακριβώς το όνομα υπάρχει η σελίδα στο Facebook και σύντομα θα υπάρχουν ανάλογες μονοθεματικές κατηγορίες και στο μπλογκ http://www.bilinguay.es . Μας λείπει η Κύπρος! Ιδιαίτερα η Ομηρική μας Κύπρος. Αν νομίζεις, γίνε μέλος του γκρουπ της Ομηρικής Ιθάκης και θα χαρούμε ιδιαίτερα να σε έχουμε μαζί μας στις επόμενες κοινοποιήσεις, στις επόμενες εκδόσεις και ραψωδίες στα επόμενα ομηρικά βήματα μας.
    Γεια σου.

    Liked by 1 person

  12. Κωλέττης Κωνσταντίνος said:

    Αγαπητέ Αντώνη χαίρε., Συγχαρητήρια για τον ωραίο σου ιστολόγιο Είμαι καθηγητής θεολόγος σε Γυμνάσιο του Πύργου της Ηλείας, και γνώρισα το ιστολόγιό σου, από τη συμβιωτάτη μου που είναι φιλόλογος. Συγκινήθηκα ωστόσο βαθύτατα, που οι “λωτοί” άφησαν τη μνήμη σου ανεπηρέαστη και έτσι η καρδιά σου χτυπάει στην Κλεπίνη και τον Άγιο Επίκτητο. Ξέρεις είμαι κι εγώ νησιώτης από τη Λέσβο και ηλικιακά μεγαλύτερός σου ακριβώς δέκα συναπτά έτη. Έτσι την εισβολή στην ιδιαίτερη πατρίδα σου την έζησα στην εννιάχρονος τότε Λέσβο. Πώς; όπως θα σου περιγράψω κάποτε. Ίσως στις 20 Ιουλίου πρώτα ο Θεός.. Μέχρι τότε ένα μικρό απόσπασμα της περιγραφής
    : …….ενώ βαδίζαμε, μας προσπερνούσαν βιαστικά λεωφορεία, γεμάτα με επίστρατους που έσπευδαν να ντυθούν στο χακί. Γρήγορα όμως έδωσαν τη θέση τους σε μεγάλα στρατιωτικά οχήματα, που κουβαλούσαν τεράστια πυροβόλα. Ο καπνός από τις εξατμίσεις τους με τύλιγε και ο βρόντος των μηχανών τους, τράνταζε βαρύγδουπα το έδαφος. Αρκετά παρακάτω, συναντήσαμε μια γερόντισσα, πρόσφυγα από τη Σμύρνη. Τρομοκρατημένη καθώς ήταν, προστέθηκε στην παρέα μας….

    Αυτά πρός το παρόν. Κώστας

    Like

  13. Nicos said:

    Φίλε και συμφοιτητή Αντώνη, θα με θυμηθείς ευελπιστώ.. Νίκος Νικολάου ο τότε..πιο αδύνατος εκ των δύο.. Πολύ ενδιαφέρων ο ιστότοπός σου! Εύχομαι κάθε καλό σε σένα και την οικογένειά σου..Χαιρετισμούς στη σύζυγο και ελπίζω να τα πούμε από κοντά

    Liked by 1 person

  14. Joan deliyiann said:

    Η Γοητεια του αυτοσαρκασμου και η αυθαδεια της αυτεπιγνωσης!!!!!>>>τα κυριαρχα χαρακτηρηστικα του γεννημενου λογοτεχνη….. εισαι γεννημενος υπηρετης και αφεντης συναμα της ποιησης..και των εργων…ευχαριστουμε σε Αντωνη Πετριδη ια ολα!!!!

    Like

  15. Ευαγγελία Θανασούδα said:

    Κύριε Πετρίδη, πολλά συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα σας. Κάνω ένα πρόγραμμα etwinning για τον ηρωισμό και στην ενότητα για τους ήρωες της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας πήρα αρκετά στοιχεία από την δημοσίευσή σας για την Εκάβη. θα γίνω σίγουρα θαμώνας του ιστολογίου σας .

    Liked by 1 person

  16. Ιωάννης said:

    πολλά και πανευφρόσυνα τα έτη!!!εύγε δια το ιστολόγιόν-σας!ΑρκαδοΚύπριος.-

    Liked by 1 person

  17. Έλενα Κωνσταντίνου said:

    Κύριε Πετρίδη συγχαρητήρια για το ιστολόγιο σας. Τα άρθρα σας με βοηθούν πολύ ώστε να βοηθήσω και εγώ με τη σειρά μου τους μαθητές μου. Ευχαριστώ

    Liked by 1 person

    • Αγαπητή Έλενα, χαίρομαι ιδιαίτερα! Πολύ περισσότερο αφού τα πλείστα άρθρα των “Λωτοφάγων” προέρχονται είτε από το υλικό που δίνω στους φοιτητές μου στο ΑΠΚΥ είτε από τις σημειώσεις που κράταγα όταν δίδασκα στη Μέση Εκπαίδευση, συγκεκριμένα στο American International School in Cyprus.

      Like

  18. Σοφία said:

    Καλώς σας βρήκα,
    είμαι καινούρια φοιτήτρια στο ΑΠΚΥ, στο τμήμα Θεατρικές Σπουδές. Θα χαρώ να παρακολουθώ τα κείμενα σας.

    Liked by 1 person

  19. Ιωάννα Αρχοντάκη said:

    Ο κύριος Πετρίδης πάντα απολαυστικός και μετριόφρων… Ένας εξαιρετικός καθηγητής, από τους καλύτερους που έχω γνωρίσει στην ως τώρα ακαδημαϊκή μου πορεία και σίγουρα μέντορας για πολλά ανήσυχα μυαλά!!!

    Ευχαριστούμε πολύ κύριε Πετρίδη 🙂 🙂

    Ι.Α

    Liked by 1 person

  20. Αγαπητέ κ. Πετρίδη
    Θα σας παρακαλούσα να μου στέλνατε την διεύθυνση σας
    για να σας στείλω με την σειρά μου την ποιητική συλλογή μου
    επειδή , δεν το κρύβω , θα με ενδιέφερε να με αγαπήσουν
    οι αδελφοί Κύπριοι . Έχω τις καλύτερες των εντυπώσεων
    για το bloog σας . Το e.mail μου είναι antonoppan@windowslive.com

    Ευχαριστώ

    Liked by 1 person

  21. Συγχαρητήρια για το προσεγμένο περιεχόμενο του ιστοχώρου σας, το οποίο γνώρισα με αφορμή την αυθαίρετη ομολογώ αναδημοσίευση κειμένου σας στον ιστότοπό μου για την οποία και απολογούμαι. Ζητώ και από εδώ την άδειά σας να διατηρήσω το κείμενο ως έχει και αν δεν σας πειράζει, να αναδημοσιεύσω και τα υπόλοιπα έργα των ποιητών στα οποία εξετάζονται οι φοιτητές του Ελληνικού Πολιτισμού, πάντα φυσικά με παραπομπή στον χώρο σας. Θα ήταν τιμή μου να τα φιλοξενήσω και στους Εαπίλεκτους. Αν δεν επιθυμείτε την αναδημοσίευσή τους, δεν υπάρχει καμία παρεξήγηση. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας, καλή συνέχεια!

    Liked by 1 person

    • Αγαπητή Εύα, σε χαιρετώ. Είναι τιμή μου που βρίσκεις ενδιαφέροντα τα κείμενα των “Λωτοφάγων” και πολύ περισσότερο που τα θεωρείς χρήσιμα για τους φοιτητές του ΕΑΠ. Γράφτηκαν άλλωστε για τους συναδέλφους τους στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου!

      Πιστεύω πως θα ήταν καλύτερο για την ακεραιότητα και των δύο ιστοτόπων αν στο site σου και στους ΕΑΠίλεκτους δεν αναδημοσιεύονταν αυτούσια τα κείμενά μου, αλλά μόνο σύνδεσμοι προς αυτά. Έτσι και οι φοιτητές του ΕΑΠ θα αποκτήσουν εύκολη πρόσβαση στο υλικό (που γράφτηκε για να διαβάζεται ούτως ή άλλως!) και τα δύο sites θα διατηρήσουν την αυτοτέλειά τους.

      Απευθύνω θερμούς χαιρετισμούς.

      Like

  22. Άννα Χατζηπαναγιωτίδη said:

    κι εγώ ” διασκέδασα” το ιστολόγιό σου. Μήπως έχεις και ποντιακές ρίζες; Πολύ αριστοφανικός μού φαίνεσαι…

    Like

  23. kornilios rous said:

    Καλησπέρα,
    Σας προτείνουμε να δείτε τη δουλειά μας στο http://theatreviewer.blogspot.gr/

    Ένα ιστολόγιο που δημιούργησαν θεατρολόγοι, απόφοιτοι του τμήματος θεάτρου, της σχολής καλών τεχνών του Α.Π.Θ.
    Κριτική θεάτρου, κείμενα για τη λογοτεχνία και το θέατρο, βιβλιοπαρουσιάσεις, άρθρα για έργα και συγγραφείς.

    http://www.facebook.com/Skinovasies

    Η συντακτική ομάδα του ιστολογίου.

    Liked by 1 person

  24. “Στον ελεύθερο χρόνο μου δουλεύω”…
    Χαχαχα, Αντώνη, έσκασα στα γέλια! Μα τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει….
    Καλορίζικο και καλοτάξιδο το ιστολόγιο (διάβασα μόλις το κείμενο για τη Λυσιστράτη και μου άρεσε πολύ).
    Τα λέμε,
    Τάσος Α. Καπλάνης

    Liked by 1 person

    • Έτσι!! Σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, φίλε Τάσο. Να σε βλέπουμε συχνά στα μέρη μας! Συγχαρητήρια και για το πρόσφατο βιβλίο!

      Like

  25. Αντώνη,
    συγχαρητήρια για την ΟΝΤΩΣ ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα σου.
    Να σου συστήσω και την δική μου ιστοσελίδα ( είναι πρόσφατη):
    http://chrisblog.gr.
    Δες την και τα λέμε …εν πορεία , εαν το θεωρείς σκόπιμο ή χρήσιμο.
    Εγώ ήδη συμπεριέλαβα την ιστοσελίδα σου στις προς ανάγνωση .
    Και πάλι συγχαρητήρια
    Ευχαριστώ
    Χρυσόστομος Τσιρίδης

    Liked by 1 person

    • Αγαπητέ Χρυσόστομε, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια και την… προβολή! Θα ανταποδώσω!

      Α.

      Like

  26. maria zlat said:

    φοιτήτρια Λατινικής φιλολογίας ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ Δ.Π.Θ. και μαθήτρια της κυρίας Μαστρογιάννη..θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να ενημερώνομαι με καινούργια άρθρα σας.

    Liked by 1 person

    • Αγαπητή Μαρία, σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου! Μπορείς να εγγραφείς ως “τακτική αναγνώστρια” (follower) του ιστολογίου πατώντας την επιλογή Follow στη γραμμή εργαλείων πάνω αριστερά. Με τον τρόπο αυτό, κάθε φορά που δημοσιεύεται καινούριο άρθρο, θα λαμβάνεις αυτόματη ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

      Like

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.