Tags

, , ,


 Προς διευκόλυνση των νεοεισερχομένων φοιτητών στο Πανεπιστήμιό μας, αλλά και του ευρύτερου κοινού που ενδιαφέρεται για την ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση, παραθέτουμε πέντε σύντομα εκπαιδευτικά βίντεο, στα οποία επεξηγούνται οι βασικές δομές του Πανεπιστημίου, οι αρχές και η φιλοσοφία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ενηλίκων, αλλά και παρέχονται λεπτομερείς οδηγίες για τον χειρισμό της γραπτής εργασίας.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!


  1. ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Το βίντεο επεξηγεί τις πιο βασικές αρχές της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, όπως ασκείται στο ΑΠΚΥ, ενηλίκων και παρέχει πρακτικές οδηγίες προς ναυτιλλομένους!


2. ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ”

Το δεύτερο βίντεο επικεντρώνεται ειδικά στο Πρόγραμμα “Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό” και περιγράφει τη δομή και τη φιλοσοφία του.


3. ΟΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ”

Ποιες είναι και τι εξυπηρετούν οι κατευθύνσεις σπουδών στο Πρόγραμμα “Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό” του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου;


4. ΠΩΣ ΔΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΝ

Τα δύο επόμενα βίντεο είναι ειδικότερα και τεχνικότερα. Αναφέρονται στη γραπτή εργασία, που είναι το βασικό όχημα της αυτοδιδασκαλίας στο ΑΠΚΥ. Οι οδηγίες αφορούν συγκεκριμένα στην παλαιά θεματική ενότητα ΕΛΠ 31: Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο, αλλά τα διδάγματα είναι ευρύτερα.


4. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Ένα από στοιχεία που ξεχωρίζουν μια επιστημονική από μια άλλη εργασία είναι η χρήση βιβλιογραφίας. Στο βίντεο που ακολουθεί δίδονται λεπτομερείς οδηγίες για το πώς συγκροτείται ο Κατάλογος Βιβλιογραφίας στο τέλος της εργασίας.